Telenor povećao prihode

Bez autora
Jul 24 2012

Kompanija Telenor Srbija u drugom kvartalu ove godine ostvarila je prihod od 10,13 milijardi dinara, što je za sedam procenata više u odnosu na isti period 2011. godine. Broj pretplatnika porastao je za dva posto u odnosu na drugi kvartal prošle godine i iznosio je 3,13 miliona. Kapitalni troškovi smanjeni su za 32 posto, nakon završetka modernizacije mreže u prethodnom kvartalu. Uprkos izazovima na tržištu, Telenor beleži održiv iako sporiji rast prihoda, ali i dalje učvršćuje poziciju na tržištu. U drugom tromesečju ove godine, Telenor grupa je ostvarila prihod u vrednosti od 25,4 milijarde norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od pet procenata. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosio je osam milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 31,7 posto, a protok operativne gotovine 5,1 milijardi norveških kruna.

Telenor povećao prihodeKompanija Telenor Srbija u drugom kvartalu ove godine ostvarila je prihod od 10,13 milijardi dinara, što je za sedam procenata više u odnosu na isti period 2011. godine.

Kako se navodi u saopštenju ove kompanije, broj pretplatnika porastao je za dva posto u odnosu na drugi kvartal prošle godine i iznosio je 3,13 miliona.

Kapitalni troškovi smanjeni su za 32 posto, nakon završetka modernizacije mreže u prethodnom kvartalu.
Izvršni direktor finansija kompanije Telenor Erlan Neten je kazao da uprkos izazovima na tržištu, beleže održiv iako sporiji rast prihoda, kao i da dalje učvršćuju poziciju na tržištu.

Kako je istakao Neten, efikasno upravljanje troškovima, koje omogućava dobre operativne rezultate, a koji su sve više pod pritiskom investicija u telefone, ostaje čvrsto opredeljenje kompanije. U isto vreme, kompanija je odlučna u nameri da nastavi da ulaže u svoju mrežu, kako bi korisnici imali brže, sigurne i pouzdane usluge, dodao je on.

U drugom tromesečju ove godine, Telenor grupa je ostvarila prihod u vrednosti od 25,4 milijarde norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od pet procenata. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosio je osam milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 31,7 posto, a protok operativne gotovine 5,1 milijardi norveških kruna.

Zahvaljujući Telenor-ovim konsolidovanim poslovnim aktivnostima u sektoru mobilne telefonije, ova kompanija u proteklom kvartalu dobila je pet miliona pretplatnika više nego u prethodnom, što znači da Telenor sada ima 150 miliona pretplatnika na jedanaest tržišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik